Ισπανία-Covid-19: 769 νέοι θάνατοι, 7.800 νέα κρούσματα σε μία μέρα

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 13:46
UPD:14:06
REUTERS/SUSANA VERA

Ιατρικό προσωπικό αγγαλιάζεται έξω από το τμήμα επείγοντων περιστατικών του νοσοκομείου Severo Ochoa στη Λεγανές της Ισπανίας. Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα της Ευρώπης, μετά την Ιταλία, που μετρά τα περισσότερα θύματα από το νέο κορωνοϊό. Ο αριθμός των νεκρών μάλιστα στην Ισπανία από την πανδημία ξεπέρασε εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας. 

A- A A+

Δραματική αύξηση των θανάτων, αλλά και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 καταγράφηκε σε ένα ακόμη 24ωρο στην Ισπανία. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, από χθες έως σήμερα 769 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 4.858.

Είναι η δεύτερη μέρα εντός αυτής της εβδομάδας που καταγράφονται τόσοι θάνατοι στην Ισπανία. Από την Τρίτη έως την Τετάρτη 738 άνθρωποι έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Τεράστια αύξηση ωστόσο καταγράφηκε μέσα σε μία ημέρα και στα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από χθες έως σήμερα, 7.871 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό – 64.059 σήμερα από 56.188 χθες.

Η Ισπανία παρέτεινε χθες τους περιορισμούς στις μετακινήσεις. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η χώρα βρίσκεται «σε έναν πραγματικό πόλεμο» και στρέφεται στην Κίνα για να εφοδιαστεί με απαραίτητο εξοπλισμό. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή