Διεθνές συνέδριο για την τεχνολογία και τα ΜΜΕ

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 10:37
A- A A+

Οι εφαρμογές των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και το μέλλον αυτών θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τις 7 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2007 στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου EUTIC 2007, το οποίο φέρει τον τίτλο «Προκλήσεις και Χρήσεις των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) - Διάχυση των Μέσων και της Πληροφορίας: προς μια ανοικτή κοινωνία».

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα συζητηθούν οι εξελίξεις και οι προοπτικές στον κλάδο των εκδόσεων, της διάχυσης της πληροφορίας και των νέων μορφών παραγωγής και διανομής ψηφιακού περιεχομένου και ειδήσεων.

Επίσης, θα δοθεί έμφαση στον ολοένα και πιο αναπτυσσόμενο χώρο της online επικοινωνίας, όπως και στο πεδίο των ψηφιακών παιχνιδιών που γνωρίζει άνευ προηγουμένου άνθηση στην εποχή της ευρυζωνικότητας. Θα τονιστούν οι επιμέρους τομείς των εφαρμογών των ΤΠΕ (ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.) και θα συζητηθούν όλες οι πτυχές των νέων τεχνολογιών του σήμερα και του άμεσου μέλλοντος.

Η εναρκτήρια συνεδρία του Διεθνούς Συνεδρίου EUTIC 2007 (Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007) θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεγάλη Αίθουσα Τελετών), Πανεπιστημίου 30, Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι οι καθηγητές Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, ο Pierre M?glin, Διευθυντής του Maison des Sciences de l’Homme - Paris Nord και ο Vicent Partal, Αντιπρόεδρος του European Journalism Centre.

Οι εργασίες του Συνεδρίου την Πέμπτη 8, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007 θα διεξαχθούν στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά (Eρμουπόλεως και Πηλίου 1, Πειραιάς, σε απόσταση 600 μ. από τον σταθμό «Φάληρο» του ΗΣΑΠ, τη στάση «Νέο Φάληρο» του Τραμ και τη στάση «Απόλλων» του λεωφορείου 049, τηλέφωνο 210.45.39.395).

Προτεινόμενα για εσάς