Κ.Καραμανλής: Υποκριτικό να παριστάνουν τους κήνσορες αυτοί που έχουν τη μέγιστη ευθύνη

«Κορυφαία εκδήλωση αντιδημοκρατικής νοοτροπίας η άρνηση συμμετοχής στο διάλογο της αναθεώρησης του Συντάγματος»
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 15:54
UPD:15:57
A- A A+

«Η Ελλάδα -και ως Κράτος και ως Κοινωνία- όπως και όλες οι χώρες, έχει πολλά να κάνει σ’ ό,τι αφορά την προστασία του Περιβάλλοντος. Και βέβαια δεν αντιμετωπίζονται συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν δημιουργούνται εύκολα οι δομές και οι υποδομές που αγνοούνταν μέχρι πρόσφατα ενώ επιβάλλονταν εδώ και πολλές δεκαετίες. Και βέβαια, δεν καλύπτει κανένας τις ευθύνες του, κατηγορώντας όλους τους άλλους ότι δεν ανταποκρίνονται στις δικές τους».

Τα παραπάνω τόνισε στην αρχή της δευτερολογίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Καραμανλής χαρακτήρισε υποκριτικό «να παριστάνουν τους κήνσορες εκείνοι που με πράξεις ή και παραλείψεις είχαν -και έχουν- τη μέγιστη ευθύνη για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες».

Όσον αφορά το Εθνικό Χωροταξικό και τα Ειδικά Πλαίσια, ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων να αναγνωρίσουν ότι η κυβέρνηση έκανε «κάτι που ουδείς επί μισό αιώνα είχε αγγίξει». Η διαδικασία διαβούλευσης, σημείωσε, έχει ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για τη θεσμοθέτησή τους.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί τσιμεντοποίησης μέσω του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι ισχυριμοί αυτοί είναι «επιεικώς, παντελώς αβάσιμοι» διότι, όπως είπε, (το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό) αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Για το Μητροπολιτικό ¶λσος του Ελληνικού επανέλαβε ότι με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης και της οικοδόμησης του 10% από τα 6.000 στρέμματα, εξασφαλίζεται η κατασκευή και η συντήρησή του αλλά και ένα οικονομικό πλεόνασμα υπέρ του Ταμείου Πρασίνου και της ανάπλασης των υποβαθμισμένων περιοχών του λεκανοπεδίου.

«Αυτή είναι η αλήθεια και η αλήθεια δεν επιτρέπει εύκολα συμπεράσματα ούτε εύκολους λαϊκισμούς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, τονίζοντας ότι στόχος της είναι η περαιτέρω προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων κατά το χρόνο εφαρμογής του Συντάγματος (1975) με αυστηρές κυρώσεις για όποια μεταβολή εντεύθεν.

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε σύνθεση απόψεων για να διασφαλίσουμε κοινούς στόχους, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και κυρίως η προστασία περιβάλλοντος», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Αφορισμοί που δαιμονοποιούν την άλλη άποψη είναι απαράδεκτοι, ενώ η άρνηση συμμετοχής στο διάλογο της αναθεώρησης είναι απόδειξη έσχατης πολιτικής αδυναμίας και κορυφαία εκδήλωση βαθύτατης αντιδημοκρατικής νοοτροπίας».

«Κάποιοι επιμένουν στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. Κάποιοι επιμένουν στα άκρα και τις ακρότητες. Κάποιοι προσποιούνται πως δεν αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των καιρών. Δεν τους ακολουθούμε. Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε το συμφέρον του Τόπου για εφήμερες εντυπώσεις», παραρήτηρησε καταλήγοντας ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απαίτησαν διακυβέρνηση εμπιστοσύνης. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο Τόπος. Σε όλους τους τομείς... Αυτό είναι το χρέος μας. Αυτή τη συμφωνία κάναμε με τους πολίτες και είμαστε αποφασισμένοι να την τηρήσουμε στο ακέραιο. Και θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή