Αύριο η Διεθνής Διάσκεψη για το Ιράκ στην Κωνσταντινούπολη

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 17:43
A- A A+

Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει αύριο ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ, την ώρα που η Τουρκία απειλεί με επέμβαση στο βόρειο Ιράκ για την εκδίωξη των Κούρδων ανταρτών.

Πάντως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατσάν δήλωσε ότι το Κουρδικό δεν θα κυριαρχήσει στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης.

«Δεν σκοπεύουμε να μετατρέψουμε αυτή τη συνάντηση σε βήμα του αγώνα κατά του PKK» είπε ο Τούρκος αξιωματούχος εκτιμώντας ότι η σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ιράκ θα συμβάλει στον αγώνα κατά του PKK.

Στη διάσκεψη λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράκ και των γειτονικών του χωρών, των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της G8.

Παράλληλα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί αναμένεται σήμερα στην ¶γκυρα, όπου αύριο θα έχει συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του Αλί Μπαμπατζάν για την τουρκο-ιρακινή ένταση όσον αφορά τους αντάρτες του PKK στο βόρειο Ιράκ, ανακοινώθηκε σήμερα από την πρεσβεία του Ιράν στην ¶γκυρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή