Επιχείρηση εξάρθρωσης δικτύου διακίνησης ναρκωτικών σε ευρωπαϊκές χώρες

Συλλήψεις 28 υπόπτων σε Ιταλία-Ολλανδία
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 15:14
A- A A+

Στη σύλληψη 28 υπόπτων για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών προχώρησαν οι αρχές σε Ιταλία και Ολλανδία.

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 26 υπόπτους και κατέσχεσε 76 κιλά κοκαΐνη και 26 κιλά ηρωΐνη καθώς και το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε επιδρομές στην περιοχή Τρέντο της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε εισαγωγή ηρωίνης και κοκαΐνης από την Τουρκία και τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.

Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών με τις διωκτικές αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Κροατίας.

Στη Χάγη η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας Σέρβος και ένας Βόσνιος, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης.

Πρόκειται για ένα 33χρονο Σέρβο ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο ¶μστερνταμ μαζί με τους δύο σωματοφύλακές του, ένα Ρώσο και ένα Μαυροβούνιο. Ο δεύτερος ύποπτος είναι 46 ετών και έχει βοσνιακή υπηκοότητα.

Η ανακοίνωση της ολλανδικής αστυνομίας αναφέρει ακόμα ότι στο πλαίσιο της διεθνούς αυτής αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν ύποπτοι στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Κροατία, την Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η οργάνωση είχε στήσει ένα διευρωπαϊκό δίκτυο αγοράς και πώλησης ναρκωτικών.

Η κοκαΐνη εισαγόταν από τη Βενεζουέλα και την Κολομβία, περνούσε μέσω Ισπανίας και στη συνέχεια διοχετευόταν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η ηρωίνη προερχόταν από την Αλβανία και είχε ως προορισμό την Κροατία, τη Σλοβενία και την Ιταλία.

Η Ρώμη έχει ζητήσει την έκδοση των δύο υπόπτων που συνελήφθησαν στην Ολλανδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή