IAAF: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του τρέχοντος έτους δεν είναι ούτε εφικτοί ούτε επιθυμητοί

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 13:23
UPD:13:32
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) γνωστοποίησε στη ΔΟΕ τη θέση της για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που είναι αρνητική για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, με επιστολή προς τον Τόμας Μπαχ ζήτησε αναβολή της διοργάνωσης, που βάσει του αρχικού προγραμματισμού πρόκειται να διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

Ο Άγγλος θρύλος των δρόμων μεσαίων αποστάσεων είχε δηλώσει προ ημερών στο BBC πως «δεν πρέπει να υπάρξει βιαστική απόφαση», όμως όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός CBC (Καναδάς), ο Κόε ζήτησε πια επίσημα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ επαναπροσδιορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους δεν είναι ούτε εφικτοί, ούτε επιθυμητοί», φέρεται να αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του ο Κόε.

«Η ομόφωνη γνώμη μεταξύ των μελών μας είναι ότι η διοργάνωση των Αγώνων τον φετινό Ιούλιο δεν είναι ούτε εφικτή ούτε επιθυμητή. Η αβεβαιότητα γύρω από τους Αγώνες προκαλεί πραγματικό άγχος, που μπορούμε να σταματήσουμε συλλογικά. Πιστεύω ότι αυτή η στιγμή έχει έρθει και ότι χρωστάμε τους αθλητές μας αυτήν την αναβολή».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις