Έντονες πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα στον Μουσάραφ

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007 15:09
A- A A+

Αναστέλλει η Ολλανδία την οικονομική της βοήθεια προς το Πακιστάν, αντιδρώντας στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα από τον πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ το περασμένο Σάββατο.

Για το 2007 η Ολλανδία είχε προϋπολογίσει 15 εκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια στο Πακιστάν, από τα οποία έχουν εκταμιευθεί ήδη 12. Με τη σημερινή απόφαση αναστέλλεται η καταβολή των υπολοίπων, διευκρίνσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργού, Φραντσέσκο Μασίνι.

Την ίδια ώρα, στη Ραμάλα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις δήλωνε ότι ο Μουσάραφ πρέπει να εγκαταλείψει το στατιωτικό του αξίωμα και ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές βάσει του Συντάγματος.

Στο Λονδίνο ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν απηύθυνε έκκληση για επιστροφή του Πακιστάν «στη δημοκρατική και συνταγματικά ομαλή διαδικασία» και πρόσθεσε ότι πρέπει να τηρηθεί το πρόγραμμα για διενέργεια βουλευτικών εκλογών τον Ιανουάριο.

Προειδοποίησε ακόμη ότι η Βρετανία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει το πρόγραμμα βοήθειας στο Πακιστάν, όπως ήδη έχουν απειλήσει να πράξουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή