Γκιουλ: Η Τουρκία έχει αποφασίσει για τους Κούρδους αντάρτες

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 11:40
A- A A+

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του έχει ήδη αποφασίσει πως θα προχωρήσει κατά των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ και ότι έχει ενημερώσει σχετικά τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Γκιουλ δεν διευκρίνισε ποια είναι η απόφαση της Αγκυρας για του Κούρδους αντάρτες, ξεκαθάρισε όμως ότι η Τουρκία θεωρεί πως το ΡΚΚ οδηγεί στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

«Η σταθερότητα του Ιράκ δεν μπορεί να περιοριστεί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Βαγδάτη ή άλλες περιοχές», δήλωσε ο κ. Γκιουλ και πρόσθεσε: «Η τρομοκρατική οργάνωση (του ΡΚΚ) στο βορρά πλήττει τη σταθερότητα του Ιράκ».

Τα σχόλια του Τούρκου προέδρου έγιναν μία μέρα μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζόρτζ Μπους με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις διαβεβαιώσεις της Ουάσινγκτον ότι θα συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση των ανταρτών του ΡΚΚ (αρχικά μέσω της ανταλλαγή εμπιστευτικών πληροφοριών) http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/06/1434811.htm .

Όπως πάντως διευκρίνισε ο κ. Γκιουλ, «η Τουρκία έχει κάνει τις ετοιμασίες της και έχει αποφασίσει τί θα πράξει στο ζήτημα, πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού (για τις ΗΠΑ)».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή