Αύριο η μονογράφηση της Συμφωνίας Ε.Ε. - Σερβίας

Συμφωνίες Σταθερότητας και Σύνδεσης για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μέχρι το 2008
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 14:11
UPD:14:56
EPA/OLIVIER HOSLET

A- A A+

Την Τετάρτη θα μονογραφηθεί από την Ε.Ε. η συμφωνία Σταθερότητας και Σύνδεσης με τη Σερβία, με την οποία η βαλκανική χώρα εισέρχεται στο δρόμο για την τελική ένταξή της στην Ενωση, ανακοίνωσε ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε. Όλι Ρεν.

Όπως είπε ο κ. Ρεν όλες οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων πρέπει του χρόνου να έχουν υπογράψει συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπουν στο δρόμο της ένταξης. «Αναμένω ότι το 2008 οι προϋποθέσεις θα έχουν εκπληρωθεί και έτσι θα είμαστε να συνάψουμε Συμφωνίες Σταθερότητας και Σύνδεσης με όλες τις χώρες της περιοχής», αναφέρει ο κ. Ρεν στην ετήσια έκθεσή του για τις ενταξιακές προσπάθειες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανακοίνωσε ότι η Ε.Ε. θα μονογραφήσει αύριο τη Συμφωνία με τη Σερβία, μετά και την εντατικοποίηση των προσπαθειών του Βελιγραδίου για τη σύλληψη των καταζητούμενων εγκληματιών πολέμου.

«Αποφάσισα τη μονογράφηση της Συμφωνίας Σταθερότητας και Σύνδεσης με τη Σερβία αύριο εδώ στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο κ. Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από την εισαγγελία του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ.

Ο Φινλανδός Επίτροπος υπογράμμισε ότι η τελική υπογραφή της Συμφωνίας εξαρτάται από το Βελιγράδι και το βαθμό συνεργασίας του με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή