5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 10:26
UPD:11:30
A- A A+

Μαίνεται η μάχη κατά του Covid-19. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins,7.944 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 200.000 παγκοσμίως. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 387 κρούσματα, με πέντε νεκρούς.

 

Στην Ελλάδα έρχεται στήριξη 4 δισ. ευρώ: Μέτρα τόνωσης της ρευστότητας ύψους 1 δισ. ευρώ αλλά και πρωτοβουλίες για την στήριξη των εργαζομένων ύψους ακόμα 1 δισ. ευρώ ανακοινώνουν σε λίγες ώρες τα τρία συναρμόδια υπουργεία . Στο ποσό αυτό θα προστεθούν ακόμα περίπου 1,8 δισ. ευρώ από το Ειδικό Ταμείο που έχει δημιουργηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Βασική προϋπόθεση για να επωφεληθούν της στήριξης οι επιχειρήσεις είναι να μην προβούν σε καμία απόλυση. Δεν θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ φέτος. Η ανάπτυξη προβλέπεται μηδενική.

 

Από αύριο θα αρχίσει να ισχύει το διευρυμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι. Από σήμερα είναι κλειστά εμπορικά καταστήματα. 

 

Tα κλειστά σύνορα και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθηλώνουν την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία Εξαιτίας της πανδημίας, έχει χαθεί το 41% ή 157 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των 116 εισηγμένων αεροπορικών εταιρειών ανά τον κόσμο. H IΑΤΑ εκτιμά ότι ο αεροπορικός κλάδος θα χρειασθεί κρατική στήριξη έως και 200 δισ. δολαρίων.

 

Ο νέος κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει για πολλές ώρες εκτός ανθρώπινου σώματος, σε διάφορες επιφάνειες, ακόμη και στον αέρα, καταγράφει μελέτη. Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη, με χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπέραναν ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την πανδημία της ασθένειας COVID-19, έχει δυνατότητα επιβίωσης στον αέρα συγκρίσιμη με εκείνη του ιού που προκαλούσε το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή