Σε μαζικές διαδηλώσεις καλεί τους Πακιστανούς η Μπ. Μπούτο

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 14:52
A- A A+

Να διαδηλώσουν μαζικά εναντίον της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον πρόεδρο Μουσάραφ κάλεσε τους Πακιστανούς η πρώην πρωθυπουργός Μπεναζίρ Μπούτο.

«Δεχόμαστε επίθεση» δήλωσε η Μπούτο μετά από συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης και είπε πως θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την Παρασκευή σε προάστιο του Ισλαμαμπάντ παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

«Πόσους μπορούν να κλείσουν στη φυλακή; Θα είμαστε τόσο πολλοί που δεν θα έχουν αρκετές φυλακές» συνέχισε η Μπούτο αναφερόμενη στα περίπου 1.500 άτομα που έχουν συλληφθεί από το Σάββατο ή έχουν τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό, κυρίως δικηγόρους και δικαστές, αλλά και ηγέτες μεγάλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκτός του δικού της.

Στο μεταξύ, στο Λονδίνο, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ κάλεσε τον πρόεδρο Μουσάραφ να ανακοινώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες κανονικά προβλέπεται να διεξαχθούν τον Ιανουάριο και απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή