Σε καλό κλίμα οι επαφές Αλαβάνου στα Σκόπια

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 15:44
UPD:16:57
A- A A+

Σε καλό κλίμα ήταν οι επαφές του προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στα Σκόπια.

Όπως δήλωσε μετά τη ολοκλήρωση των συναντήσεων, σκοπός τους ήταν να υπογραμμιστεί η ανάγκη ενός ευρύτερου διαλόγου που θα οδηγήσει στη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας. Επίσης τόνισε ότι οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για να συζητούν οι δύο πλευρές. «Δεν χρειάζεται να ορθώνουμε τείχη που μας χωρίζουν,αλλά να στήνονται γέφυρες στο μέσο των οποίων μπορούν να συναντηθούν οι δύο πλευρές» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Υπουργός των Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι σημείωσε ότι πρέπει να καταλαγιάσουν τα συναισθήματα και να υπάρξει περισσότερος ρεαλισμός έτσι ώστε οι δύο χώρες να εργαστούν φιλικά και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ο πρώτος και άμεσος γείτονας της χώρας του, η οποία περιμένει βοήθεια από αυτήν για να επιτύχει αυτό που πέτυχε η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, δηλαδή την ένταξή της στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντόνιο Μιλόσοσκι απευθύνθηκε στα ελληνικά, λέγοντας «κάνε καλό για να δεις καλό» και πρόσθεσε ότι συναντήσεις, όπως οι σημερινές, βοηθούν στην ανάπτυξη κλίματος αλληλοκατανόησης.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή