Αλ. Παπαρήγα: Αποκλειστικά γεωγραφικός ο όρος «Μακεδονία»

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 16:06
A- A A+

Τη θέση ότι οποιαδήποτε και να είναι η ονομασία της FYROM, εφόσον περιέχει τον όρο «Μακεδονία», «Μακεδονικός» σαφώς πρέπει να προσδιορισθεί ως αποκλειστικά και μόνο γεωγραφικός όρος επανέλαβε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Η κ. Παπαρήγα επικεντρώθηκε για μία ακόμη φορά στο ζήτημα του Κοσόβου, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να πει όχι στην ανεξαρτητοποίησή του καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και τη διάλυση της ΠΓΔΜ.

Η γγ του ΚΚΕ επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση γιατί δεν έχει απαντήσει στις δηλώσεις του μητροπολίτη ¶νθιμου -για τα κομμάτια της Μακεδονίας που λείπουν- ενώ από τα πυρά της δεν ξέφυγε ο ΛΑ.Ο.Σ τον οποίο κατηγόρησε για σοβινιστική προπαγάνδα.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στα Ζωνιανά, η κ. Παπαρήγα μίλησε για στήριξη, κάλυψη και συγκάλυψη από τοπικές αρχές, πολιτικές και αστυνομικές.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμμετοχή στο διάλογο για το Ασφαλιστικό, είπε πως το ΚΚΕ αναπτύσσει πλέον τις θέσεις του στους δρόμους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή