Έντονη αντίδραση της ΠΓΔΜ για τις δηλώσεις ¶νθιμου

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 19:36
A- A A+

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αντέδρασε σήμερα για τις προ τριών ημερών δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ¶νθιμου.

Σε ανακοίνωση του αναφέρεται ότι «προκαλεί ανησυχία το μέρος της ακραίας ομιλίας του μητροπολίτη κ. ¶νθιμου, στο οποίο καλεί σε κατακτητικές εκστρατείες στο Μοναστήρι. Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα αυτού του είδους τις δηλώσεις στις οποίες προέβησαν υψηλόβαθμα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία έχουν μεγάλη επιρροή και στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ καλεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και την υπουργό Εξωτερικών να καταδικάσουν τις δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

«Το ΥΠΕΞ αναμένει και από τους δύο, οι οποίοι στις δηλώσεις τους εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των σχέσεων καλής γειτονίας στα Βαλκάνια και καταδικάζουν ηχηρά κάθε κίνηση αλυτρωτισμού, να καταδικάσουν άμεσα και απερίφραστα αυτές τις δηλώσεις του κ. ¶νθιμου, οι οποίες αποτελούν έμμεση απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», τονίζεται.

«Με μια τέτοια κίνηση, εκτιμούμε ότι θα συμβάλλουν στις περαιτέρω φιλικές σχέσεις μας. Επίσης, η κίνηση αυτή θα αποθαρρύνει τους εξτρεμιστές στην Ελλάδα και θα δώσει περισσότερο χώρο στις δυνάμεις της λογικής», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει για το επεισόδιο αυτό όλους τους αρμόδιους διεθνείς παράγοντες, διότι αυτό τραυματίζει σοβαρότατα το πνεύμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή