Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΜΕΤΑΒΟΛΗ του καιρού προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά, και σταδιακή επέκταση τη νύχτα και στην υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις γρήγορα στη Δυτική Μακεδονία και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασίας: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το βράδυ 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Ασθενείς που γρήγορα θα γίνουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και αργότερα θα ενισχυθούν στα 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και αργότερα 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, οι οποίες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα δυτικά.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και τοπικά 9 Μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν στα δυτικά και από το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Από τη νύχτα όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή