Υπέρ της πολιτικής του γιού του στο Ιράκ ο πατέρας Μπους

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 10:08
A- A A+

Αδικοι είναι αυτοί που επικρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους για τους χειρισμούς του στον πόλεμο στο Ιράκ και έχουν ξεχάσει την ωμότητα του Σαντάμ Χουσέΐν, αναφέρει ο πατέρας του προέδρου σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «USA Today».

«Θέλουν να φέρουν πίσω τον Σαντάμ Χουσεΐν;, είπε ο πατέρας Μπους. «Δεν καταλαβαίνω για τι πράγμα μιλάνε. Πιστεύουν ότι η ζωή θα ήταν καλύτερη στη Μέση Ανατολή εάν ο Σαντάμ ήταν ακόμα εκεί;", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, ο οποίος σπάνια κάνει δηλώσεις για την πολιτική του γιού του.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι αντίθετοι με τη στρατηγική που ακολουθεί ο πρόεδρος Μπους στο Ιράκ και η δημοτικότητά του έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο.

Ο πρώην πρόεδρος Μπους αντέδρασε έντονα όταν ρωτήθηκε για τις επικρίσεις που δέχεται η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Δεν συζητώ το τι κάνει και τι δεν κάνει ο γιός μου», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ομως νομίζω ότι ξεχνάμε την απίστευτη ωμότητα του Σαντάμ Χουσεΐν.»

Μιλώντας για το γιό του, ο Μπους επεσήμανε: «Εχει την αμέριστη συμπαράστασή μου. Αισθάνομαι για εκείνον μεγάλο σεβασμό για ό,τι κάνει και για την προσπάθειά του και πιστεύω πως οι επικρίσεις εναντίον τους είναι τελείως άδικες. Και αυτό το λέει ένας πατέρας ο οποίος νοιάζεται για το γιό του και για τον πρόεδρο του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή