Εκκληση Γ. Παπανδρέου για συμμετοχή στην ψηφοφορία

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ευ. Βενιζέλο από 166 Πανεπιστημιακούς
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 12:49
UPD:13:36
A- A A+

«Όσο μεγαλύτερη, αποφασιστικότερη και δυνατότερη θα είναι η συμμετοχή σας σε αυτή τη διαδικασία τόσο μεγαλύτερη, αποφασιστικότερη και δυνατότερη θα είναι η εντολή με την οποία θα εγκαινιάζεται μια νέα αρχή. Όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας, αλλά και για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε μήνυμά του για τις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/09/1436635.htm . «Είναι καιρός το πολιτικό σύστημα να πάψει να αποτελεί εστία αναπαραγωγής παθογενειών που απογοητεύουν τους πολίτες, αποκαρδιώνουν τις προσπάθειές τους, διαψεύδουν τα οράματά τους», υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου.

«Είναι καιρός να στείλουμε, μέσα από αυτήν την πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα διαδικασία συμμετοχικής δημοκρατίας, το μήνυμα της θέλησής μας για μια πιο αυθεντική δημοκρατία, πιο γνήσια αντιπροσωπευτικότητα. Για μια πιο αισιόδοξη πορεία προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη, οικολογική ευαισθησία, υγιή επιχειρηματικότητα, υψηλού επιπέδου πρόνοια, διαρκείς επενδύσεις στον άνθρωπο, τη γνώση και την καινοτομία».

Εκκληση για μαζική συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής προέδρου την Κυριακή ζήτησε χθες και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/09/1436483.htm .

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ευ. Βενιζέλο από 166 Πανεπιστημιακούς

Δήλωση στήριξης στον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο υπογράφουν 166 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Όπως επισημαίνουν στη δήλωσή τους, ο κ. Βενιζέλος «θα απελευθερώσει το ΠΑΣΟΚ από τα δεσμά του κομματισμού, θα πείσει και θα εμπνεύσει, θα δώσει νέα προοπτική και ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας».

«Στην κρίσιμη αυτή ιστορική καμπή που βρίσκεται η δημοκρατική παράταξη αλλά και η χώρα απαιτείται πάνω από όλα εμπνευσμένη ηγεσία με καινοτόμο και καθαρή σκέψη», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. «Απαιτούνται ηγετικές ικανότητες και πολιτικές αρετές που θα επιτρέψουν τον απεγκλωβισμό της δημοκρατικής παράταξης και των δυνάμεων της προόδου από την εσωστρέφεια, τη θλίψη και την απαισιοδοξία που έφερε το εκλογικό αποτέλεσμα».

Διατηρεί το προβάδισμα ο Γ. Παπανδρέου

Με 47% προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο Γιώργος Παπανδρέου έναντι 32% του Ευάγγελου Βενιζέλου και 11% του Κώστα Σκανδαλίδη, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Δεκεμβρίου του ΣΚΑΪ και της Public Issue. Η διαφορά των υποψηφίων και το ποσοστό που συγκεντρώνει ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείει εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή