Τουρκία - Προτάσεις της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση του PKK

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 17:30
A- A A+

Σειρά προτάσεων για το ΡΚΚ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατέθεσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σε συνέντευξη Τύπου στην ¶γκυρα.

Ο Ντενίζ Μπαϊκάλ τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις με το Ιράκ. Υποστήριξε επίσης ότι η φιλική στάση της τουρκικής κοινωνίας προς τον ιρακινό λαό θα μειώσει την υποστήριξη που παρέχεται από την ιρακινή κοινωνία στο ΡΚΚ.

Ο κ. Μπαϊκάλ ανέφερε ότι οι στρατιωτικές μέθοδοι κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστούν μέσα στο πλαίσιο των δικαιωμάτων που δίνει στην Τουρκία το διεθνές δίκαιο.

Μερικές από τις προτάσεις που διατυπώνει ο κ. Μπαϊκάλ για νέα ανοίγματα σχετικά με το Ιράκ είναι οι ακόλουθες:

Δυνατότητα για ανώτερη εκπαίδευση των Ιρακινών φοιτητών (Κούρδοι, Αραβες, Σουνίτες, Σιίτες, Τουρκομάνοι): «Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα εκπαίδευσης των Ιρακινών φοιτητών στα τουρκικά πανεπιστήμια. Οι μηχανικοί του Ιράκ θα πρέπει να εκπαιδεύονται στα τουρκικά πανεπιστήμια και να επιστρέφουν πίσω στο Ιράκ».

Οι συνοριακές δίοδοι: «Η συνοριακή πύλη του Χαμπούρ λειτουργεί αλλά πρέπει να ανοίξουμε και το Οβακιοϊ. Πρέπει να ανοίξουμε νέες συνδέσεις, να τις αυξάνουμε αντί να τις κλείνουμε».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή