«Στοπ» και στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 16:59
UPD:17:03
REUTERS/Andrew Yates
A- A A+

Αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στην Αγγλία, τουλάχιστον ως τις 3/4, αποφάσισαν η Premier League, η EFL (διοργανώτρια των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών) και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Αν και οι Άγγλοι επέμεναν μέχρι χθες ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν κανονικά, παρουσία θεατών μάλιστα, η ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού ακόμη και μέσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως ο προπονητής της 'Αρσεναλ Μίκελ Αρτέτα και ο παίκτης της Τσέλσι Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, υποχρέωσαν τους αρμόδιους φορείς σε... στροφή 180 μοιρών.

Η επανέναρξη των πρωταθλημάτων εξαρτάται από τις ιατρικές εξελίξεις που θα υπάρχουν ως τότε στο μέτωπο της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Ο επικεφαλής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε: «Πάνω απ΄ όλα, ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση του Μικέλ Αρτέτα και του Κάλουμ Χάντσον Οντόι και όλων των άλλων που επηρεάζονται από το COVID-19. Σε αυτή την άνευ προηγουμένου κατάσταση, συνεργαζόμαστε στενά με τους συλλόγους μας, την κυβέρνηση, την FA και την EFL και μπορούμε να καθησυχάσουμε όλοι ότι η υγεία και η ευημερία των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων είναι προτεραιότητά μας».

Η FA ανακοίνωσε επίσης την αναβολή των φιλικών αγώνων της Εθνικής Αγγλίας με την Ιταλία και τη Δανία, στις 27 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις