Στις 2/4 η απολογία στελέχους του Ρουβίκωνα- Κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Αιγυπτίου

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 13:54
UPD:14:19
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Προθεσμία να απολογηθεί στις 2 Απριλίου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία 36χρονου Αιγύπτιου στα Εξάρχεια το 2016 πήρε στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Ο Αιγύπτιος είχε εκτελεστεί με πέντε σφαίρες, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού στα Εξάρχεια. Την ευθύνη για τη δολοφονία είχε αναλάβει τότε με κείμενο στο Athens Indymedia η ομάδα «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο 36χρονος Αιγύπτιος φέρεται να είχε επιτεθεί με μαχαίρι στο εν λόγω στέλεχος του Ρουβίκωνα κι άλλους αντιεξουσιαστές-μέλη της κατάληψης "Κ Βοξ", τέσσερις μήνες πριν από τη δολοφονία του. Μάλιστα είχε δώσει και λεπτομέρειες από την απόπειρα σε βάρος του, περιγράφοντας την στιγμή που τού επιτέθηκε ο Χαμπίμπι, επιχειρώντας να τον καρφώσει όπως είπε χαρακτηριστικά στα πλευρά. «Την τελευταία στιγμή, σύντροφος που ήταν παρών έπεσε ανάμεσα σε μένα και το μαχαίρι και με γλύτωσε» ανέφερε το μέλος του Ρουβίκωνα.

Ο ίδιος δημοσιοποίησε προ ημερών την κλήση που έλαβε από την 2η τακτική ανακρίτρια, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια ατομικής του εξόντωσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή