Η Apple συνιστά να αποφεύγεται η “δοκιμή” Apple Watch ή AirPods λόγω κορωνοϊού

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 13:54
UPD:13:59
REUTERS/BECK DIEFENBACH
A- A A+
Η Apple φέρεται να συνιστά στους εργαζόμενους στα φυσικά καταστήματά της, στις ΗΠΑ, να προτρέπουν τους πελάτες να αποφεύγουν την δοκιμή συσκευών Apple Watch (έξυπνο ρολόι) ή AirPods (ασύρματα ακουστικά) σαν ένα μέτρο πρόληψης απέναντι στον κορωνοϊό. 
 
Η προτροπή αυτή αποτελεί μέρος των μέτρων που λαμβάνει η αμερικανική εταιρεία για να προστατέψει τόσο τους εργαζομένους όσο και το καταναλωτικό κοινό. Μία άλλη παράμετρος αυτών των μέτρων είναι η μείωση του αριθμού των καθισμάτων εντός των καταστημάτων ώστε να αυξηθεί η απόσταση μεταξύ των επισκεπτών. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και χθες, Τετάρτη, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχαν 31 νεκροί από τον Covid-19 και περισσότερα από 1150 κρούσματα. 
 
Φυσικά, όπως και στις υπόλοιπες χώρες όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα του νέου κορωνοϊού έτσι και στις ΗΠΑ, η Apple επιβάλλει αυστηρούς κανόνες ατομικής υγιεινής στους υπαλλήλους της ενώ εχουν εγκατασταθεί και σημεία απολύμανσης χεριών στα φυσικά της καταστήματα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 9to5Mac, που εξειδικεύεται στα θέματα της Apple, η εταιρεία δίνει την δυνατότητα στους υπαλλήλους της να πάρουν πρόσθετη αναρρωτική άδεια που δεν θα προσμετράται στην κανονική τους άδεια. 
 
Όπως αναφέρει ο Business Insider, η Apple προωθεί γενικά το Watch σαν την “πλέον προσωπική συσκευή” και από το 2015 όταν λανσαρίστηκε το πρώτο μοντέλο της σειράς προτρέπει τους επισκέπτες των καταστημάτων να “δοκιμάσουν” την σχετική εμπειρία. Μάλιστα, από πέρυσι έχει ξεκινήσει και η υπηρεσία Apple Watch Studio η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να δημιουργήσουν το δικό τους, προσωποποιημενο band ή κάσα για το έξυπνο ρολόι τους, ώστε να μην περιορίζονται στα έτοιμα σχέδια που προσφέρει η ίδια.  
 
Με τις νέες συνθήκες που δημιουργεί ο νέος κορωνοϊός η Apple δεν εξαλείφει την δυνατότητα δοκιμής, απλά σταματά την ενεργή προώθησή της στα φυσικά καταστήματα. Άγνωστο παραμένει αν η εν λόγω σύσταση αφορά το σύνολο των καταστημάτων ή ορισμένα μόνο και σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε στον Business Insider ότι η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για να μειώσει τον συνωστιμό στα φυσικά της κααστήματα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει αν η αποφυγή των δοκιμών αποτελεί μέρος της εν λόγω προσπάθειας. 

Προτεινόμενα για εσάς