Ολυμπιακός - Γουλβς στο Europa Legue σε αγώνα ειδικών συνθηκών

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 09:47
UPD:09:49
Action Images via Reuters/JOHN SIBLEY
A- A A+

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού συνεχίζεται απόψε (12/3, 22:00), με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Γουλβς, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» στο Europa League.

Μια ομάδα που μπορεί να μην έχει το όνομα της Άρσεναλ αλλά ποιοτικά είναι ένα πολύ δυνατό συγκρότημα. Πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο Ποντένσε, που επιστρέφει στον Πειραιά μετά τη χειμερινή μεταγραφή του στον αγγλικό σύλλογο.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, καθώς η UEFA εναρμονίστηκε με τη σχετική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ θα μεταδοθεί ελεύθερα από το κανάλι της COSMOTE στο Youtube.

Ο φόβος για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού επέβαλε το «κεκλεισμένων των θυρών», όμως οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρεθούν έξω από το γήπεδο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους Σα, Αλέν, Καραργύρη, Γκασπάρ, Μπα, Σεμέδο, Τοροσίδη, Τσιμίκα, Σισέ, Παπαδόπουλο, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Ξενιτίδη, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα, Μασούρα, Φορτούνη κι Ελ Αραμπί.

Οι συνθήκες δεν είναι, σίγουρα, οι καλύτερες δυνατές, αλλά ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του για το καλύτερο απέναντι στους «λύκους», όπως διαβεβαίωσε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας. 

«Προετοιμάσαμε καλά το παιχνίδι μας, χωρίς πανικό, με τη σοβαρότητα που διακρίνει τον Ολυμπιακό. Αν μας ρωτάτε αν μας αρέσει που ο αγώνας θα γίνει με αυτές τις συνθήκες η απάντησή μου είναι "όχι", αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Το "Καραϊσκάκης" είναι η δύναμή μας, θα θέλαμε τον κόσμο δίπλα μας, αλλά θα σεβαστούμε την οδηγία», υπογράμμισε ο Πορτογάλος στη συνέντευξη Τύπου.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ ποιοτική, οργανωμένη, έχει χαρακτήρα και θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Όμως εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό το εμπόδιο, ακόμη και χωρίς τους φιλάθλους μας, που θα μας λείψουν πάντως πολύ», πρόσθεσε.

Όσο για το αν η απουσία κόσμου δίνει πλεονέκτημα στον αντίπαλο; «Το γήπεδό μας είναι μεγάλη δύναμη, ο κόσμος μάς κάνει πολύ πιο δυνατούς, ειδικά στα πρώτα 10-15 λεπτά. Ο κάθε αντίπαλος το νιώθει αυτό, όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες».

Εν τω μεταξύ, την αναβολή δύο αγώνων της φάσης των «16», στην ίδια διοργάνωση, ανακοίνωσε χθες η UEFA. Λόγω κορονοϊού οι προγραμματισμένες για το βράδυ της Πέμπτης (12/3) πρώτες αναμετρήσεις Σεβίλη-Ρόμα και Ίντερ-Χετάφε δεν θα πραγματοποιηθούν, εξαιτίας των σοβαρών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει στην Ιταλία (κατά πρώτο λόγο), αλλά και στην Ισπανία, η έξαρση του ιού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις