Η Ατλέτικο Μαδρίτης άφησε εκτός Champions League τη Λίβερπουλ

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 00:40
UPD:00:47
Action Images via Reuters/CARL RECINE
A- A A+

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε και στα 120 λεπτά της ρεβάνς των «16» του Champions League, όμως ο Όμπλακ δεν της επέτρεψε να πάρει την πρόκριση και βοήθησε την Ατλέτικο Μαδρίτης να νικήσει με 3-2 στην παράταση και να αποκλείσει τους πρωταθλητές Ευρώπης, μέσα στο «Άνφιλντ».

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του στην κανονική διάρκεια του αγώνα και ο Γιορέντε με δύο σουτ στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης έστειλαν τους «ροχιμπλάνκος» στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, με απίθανη ανατροπή στο έξτρα ημίωρο.

Η Λίβερπουλ ισοφάρισε το σκορ της ήττας στο πρώτο παιχνίδι της Μαδρίτης (0-1) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στην παράταση φάνηκε πόσο πολύ στοίχισε η απουσία του Άλισον κάτω από το δοκάρια τους και, πλέον, η εφετινή χρονιά θα τους βρει μόνο με έναν τίτλο, αυτό του πρωταθλητή της Premier League.

Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους οι «κόκκινοι» αύξησαν την πίεσή του στα καρέ των «ροχιμπλάνκος» και στο 43΄ πήραν το προβάδισμα με την καρφωτή κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ μετά τη σέντρα ακριβείας του Τσαμπερλέιν. Παρά την πίεση που άσκησε η Λίβερπουλ ο Όμπλακ ήταν ανίκητος και το σκορ έμεινε στο 1-0, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Τέσσερα λεπτά στον επιπλέον χρόνο χρειάστηκε η Λϊβερπουλ για να πάρει σκορ πρόκρισης, με τον Φιρμίνο να νικά τον Σλοβένο γκολκίπερ με διπλή προσπάθεια (πήρε το ριμπάουντ μετά την κεφαλιά που είχε ο ίδιος στο δεξί δοκάρι) και στην άδεια εστία «έγραψε» το 2-0.

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν παρά μόνο τρία λεπτά, καθώς από το τραγικό λάθος του Άντριαν στο 97΄ (δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα) ο Γιορέντε με άψογο πλασέ έφερε τα πάνω κάτω (2-1) δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Ατλέτικο.

Ο Ισπανός επιθετικός «χτύπησε» ξανά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης, με νέο σουτ έξω από την περιοχή στη γωνία του Άντριαν, στέλνοντας ουσιαστικά την ομάδα του στους «8». Την ονειρική βραδιά για την ομάδα του Σιμεόνε «σφράγισε» στο 120΄ ο Μοράτα, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 3-2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις