Π,Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση θα «τρέξει» περισσότερο στις μεταρρυθμίσεις

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 13:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Για το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης, όπως το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και τις μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο των θεσμών, συζήτησαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η κυβέρνηση θα «τρέξει» περισσότερο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, καθώς θεωρεί ότι αυτός ήταν ο λόγος που οι πολίτες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Κώστα Καραμανλή στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο που θα προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ.Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η αναθεώρηση θα προχωρήσει με βάση τα όσα ήδη έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός και μέσα στις συγκεκριμένες προθεσμίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ερωτηθείς εξάλλου, αν η κυβέρνηση και η ΝΔ «τρέχουν» επειδή απέκτησε αρχηγό το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος της είναι να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα του Ελληνα και της Ελληνίδας. Μεταρρυθμίσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, για να έχουμε αυτή τη σημαντική αλλαγή».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παρέπεμψε στον πρωθυπουργό, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ σε άλλη ερώτηση για το πότε θα έρθει προς ψήφιση ο νέος εκλογικός νόμος δήλωσε: «Δεν είμαι αρμόδιος να το ανακοινώσω εγώ. Πάντως ό,τι έχει επαγγελθεί η κυβέρνηση και για ό,τι έχει δεσμευτεί, όλα θα προχωρήσουν και θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορο ρυθμό».

Ερωτηθείς τέλος αν βλέπει εκλογές, ο κ.Παναγιωτόπουλος αρκέστηκε να πει πως δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή