Η Γιουνάιτεντ είπε «ναι» στα «δώρα» του Έντερσον

Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 20:39
UPD:20:45
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Το «αφεντικό» του Μάντσεστερ στη σεζόν 2019/2020 είναι η Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πανηγύρισαν την 3η εφετινή τους νίκη επί της συμπολίτισσας, Σίτι, με 2-0 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Premier League, έκαναν το 2Χ2 στο πρωτάθλημα, ενώ είχαν επικρατήσει και στο δεύτερο ημιτελικό του League Cup (1-0), αλλά αποκλείστηκαν μιας και είχαν ηττηθεί στον πρώτο με 3-1 στο «Ετιχαντ».. 

Η σημερινή ήταν η πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και τη σεζόν 2009-10, που οι «μπέμπηδες» καταφέρνουν να πετύχουν νταμπλ νικών επί της Σίτι στην Premier League.

«Μοιραίος» των «πολιτών» ήταν ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ, Έμερσον, ο οποίος φέρει ακέραια ευθύνη και στα δύο τέρματα που δέχτηκε η ομάδα του.

Αιφνιδιάστηκε στο 30ο λεπτό από το σουτ του Μαρσιάλ στην κίνηση, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, ο ΜακΤομινέι εκμεταλλεύθηκε την λανθασμένη μεταβίβασή του σε προσπάθεια αντεπίθεσης της Σίτι και από μακριά σημάδεψε σωστά στην άδεια εστία, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είδε ένα γκολ του Αγουέρο στο 48΄ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, σε απολύτως οριακή φάση, και στη συνέχεια δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ.

Με το «τρίποντο» αυτό η Γιουνάιτεντ ανέβηκε στην 5η θέση και... κυνηγάει την προνομιούχο τετράδα, ενώ για τη Μάντσεστερ Σίτι η ήττα δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα, αφού το τρόπαιο ταξιδεύει εδώ και καιρό προς το Λίβερπουλ.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις