Επίσημη επίσκεψη Σιούφα στην Κύπρο

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 16:21
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

A- A A+

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, την πρώτη του στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο αξίωμα αυτό.

«Δεν θα μπορούσα ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να πραγματοποιήσω άλλη επίσκεψη εκτός Ελλάδος εάν δεν ερχόμουν στην Κύπρο» δήλωσε κατά την άφιξή του ο κ. Σιούφας.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας δήλωσε ότι μεταφέρει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας στον αγώνα της Κύπρου για βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, που θα βασίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ, στις αρχές και στις αξίες της ΕΕ.

Τον κ. Σιούφα υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επίσκεψή του θα συμβάλει «στην παραπέρα προώθηση των κοινών μας στόχων τόσο για την προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος όσο και των κοινών στόχων μας εντός της ΕΕ».

Αργότερα ο κ. Σιούφας θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του και θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο.

Ο κ. Σιούφας θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Θα συναντηθεί, επίσης, με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και την υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και τα Φυλακισμένα Μνήματα.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή