Ένας... «Spiderman» κατά του Covid-19

Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 08:35
UPD:09/03/2020 12:57
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Με τον δικό του τρόπο κατόρθωσε να μαγνητίσει τα βλέμματα ο Γάλλος «Spiderman», Αλέν Ρομπέρ, στέλνοντας ένα μήνυμα κατά του φόβου για τον νέο κορωνοϊό SARS-Cov-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιον ιμάντα για την ασφάλειά του – όπως άλλωστε συνηθίζει - ο 57χρονος Ρομπέρ σκαρφάλωσε για ακόμη μία φορά στον ουρανοξύστη Torre Agbar, ύψους 144 μέτρων, στη Βαρκελώνη, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.

Μάλιστα, ο Ρομπέρ κατέβηκε ακολουθώντας τη διαδρομή που είχε χρησιμοποιήσει για να αναρριχηθεί, προτού προσαχθεί από την αστυνομία. 

EURONEWS (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ)

Ο Ρομπέρ έχει «κατακτήσει» στο παρελθόν τον Πύργο του Άιφελ, αλλά και τις κορυφές μερικών εκ των ψηλότερων κτηρίων στον κόσμο, ανάμεσα στα οποία το 153 μέτρων Galaxy Hotel στο Μακάου της Κίνας, ο 307 μέτρων πύργος «Cayan» του Ντουμπάι, αλλά και ο ουρανοξύστης «Μπουρτζ Χαλίφα» στην ίδια πόλη, ο οποίος στέκεται σε ύψος 828 μέτρων πάνω από το έδαφος.

Παράλληλα, έχει σκαρφαλώσει ξανά στον 38 ορόφων ουρανοξύστη Torre Agbar, ύψους 144 μέτρων, στη Βαρκελώνη, στο 29 ορόφων Melia Barcelona Sky hotel, ύψους 120 μέτρων, στην ίδια πόλη, αλλά και στον πύργο Shard του Λονδίνου, ο οποίος με ύψος 310 μέτρων είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στη Βρετανία.

Συνολικά έχει κάνει ανάβαση σε περισσότερους από 150 ουρανοξύστες και φιγουράρει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κερδίζοντας παράλληλα το προσωνύμιο Γάλλος «Spiderman».

Μια μονωτική ταινία αποτελεί συνήθως τον μόνο του «συνοδοιπόρο» στα εγχειρήματά του, ενώ όπως έχει αναφέρει ο ίδιος στο παρελθόν, φιλοδοξεί να σκαρφαλώνει σε κτήρια μέχρι τα 60 του χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή