Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΝΟΤΙΟΥΣ ανέμους, οι οποίοι από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα πελάγη σε 7 Μποφόρ, με τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 και στα βόρεια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μετά το μεσημέρι 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ, με χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 6 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίου 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή