Τατζικιστάν - Ενας νεκρός από έκρηξη βόμβας πριν από ομιλία του πρωθυπουργού

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:57
A- A A+

Eνας φρουρός σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, Ντουσαμπέ, έξω από κτίριο όπου θα μιλούσε ο πρωθυπουργός της χώρας παρουσία αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε πλαστική τσάντα, πυροδοτήθηκε όταν ο φρουρός επιχείρησε να την απομακρύνει .

«Αυτός (ο φρουρός) τη σήκωσε και η τσάντα εξερράγη στα χέρια του», δήλωσε ο Κάσιμ Νταφάροφ, ανώτερος αξιωματούχος της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας, σε δημοσιογράφους που έσπευσαν στο σημείο.

Ο Τατζίκος πρωθυπουργός ¶κιλ Ακίλοφ επρόκειτο να δώσει μια ομιλία αργότερα σήμερα στον συνεδριακό χώρο. Η αστυνομία και διασώστες απέκλεισαν την περιοχή αμέσως μετά την έκρηξη.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Ιμομάλι Ραχμόν κατηγορεί συχνά ισλαμιστές εξτρεμιστές ότι επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, η οποία βρίσκεται στην πορεία μιας από τις κύριες οδούς διαμετακομιδής ναρκωτικών στην Ευρώπη από το Αφγανιστάν.

Ωστόσο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τον Ραχμόν ότι επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα φόβου για να δικαιολογεί την καταπίεση των αντιφρονούντων και των θρησκευτικών και πολιτικών ελευθεριών στη χώρα της κεντρικής Ασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή