Μικρό προβάδισμα η ΑΕΚ μετά από ένα επεισοδιακό ημιτελικό (2-1 τον Άρη)

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 21:05
UPD:21:16
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν επεισοδιακός, είχε πολλές διακοπές και εντάσεις, αποβολή και την ΑΕΚ να επικρατεί με 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ, αποκτώντας μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του Απριλίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η Ένωση μπήκε πολύ δυνατά, είχε δοκάρι με τον Αραούχο και στο 8΄ πήρε το προβάδισμα με το εξαιρετικό τελείωμα του Μάνταλου από την μαγική ασίστ του Λιβάια.

Πριν καλά-καλά, όμως, κωπάσουν οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες από τους οπαδούς των γηπεδούχων, ο Άρης «πάγωσε» το ΟΑΚΑ. Στο 11΄ ο Σβάρνας βρήκε πάνω στον βηματισμό τον Λάρσον, ο επιθετικός του Άρη έπεσε στο χορτάρι και ο Πορτογάλος διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι.

Ο Μπρούνο Γκάμα έγραψε το 1-1 από την άσπρη βούλα και το ματς πήρε «άγρια ομορφιά» από πολύ νωρίς. Η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική, έχασε δύο τρεις καλές ευκαιρίες, αλλά οι Θεσσαλονικείς άντεξαν και το σκορ δεν άλλαξε στο ημίχρονο.

Με 20 λεπτά καθυστέρηση άρχισε το β΄ μέρος, λόγω των έντονωμν διαμαρτυριών των ανθρώπων της ΑΕΚ τη στιγμή που ο Πορτογάλος διαιτητής Ντίας κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, αλλά και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Ο Ντίας και οι συνεργάτες του ζήτησαν να ηρεμήσει απόλυτα η ατμόσφαιρα και έτσι η ανάπαυλα διήρκεσε συνολικά πάνω από μισή ώρα.

Οι δύο ομάδες είχαν στην ώρα τους στον αγωνιστικό χώρο, η κερκίδα ανυπομονούσε κι έτσι όταν επέστρεψαν στο γήπεδο οι διαιτητές, αποδοκιμάστηκαν έντονα.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου η αριθμητική ισορροπία διαταράχθηκε. Ο Ματίγια αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Λιβάγια κι οι φιλοξενούμενοι έμειναν από το 50’ με 10 παίκτες. Οκτώ λεπτά αργότερα (58΄) και από κόρνερ του Βέρντε, ο Ογκνιεν Βράνιες με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Στο σημείο εκείνο το παιχνίδι διακόπηκε ξανά, για περίπου 7-8 λεπτά, καθώς στη διάρκεια των πανηγυρισμών των γηπεδούχων, ο γυμναστής του Άρη βρέθηκε πεσμένος πίσω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Με προβάδισμα στο σκορ και με αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΕΚ κυνήγησε το τρίτο γκολ που θα της έδινε σοβαρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό για 5η συνεχόμενη χρονιά, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Άρης όμως άντεξε κι έτσι διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες του, ενόψει της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις