Boeing FARA: H πρόταση της Boeing για το μελλοντικό επιθετικό ελικόπτερο των ΗΠΑ

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 10:28
UPD:10:50
boeing.mediaroom.com//zabelin
A- A A+

Την πρότασή της για το μελλοντικό επιθετικό/ αναγνωριστικό ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού παρουσίασε η Boeing με το σχέδιό της στο πλαίσιο του διαγωνισμού Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Boeing FARA είναι σχεδιασμένο για τις υπάρχουσες ανάγκες αποστολών του αμερικανικού στρατού, ενώ παράλληλα εξελίσσεται καθώς οι τεχνολογίες και οι αποστολές αλλάζουν. Διαθέτει ένα στροφείο με έξι λεπίδες, έναν και μόνο κινητήρα και αρθρωτό, «state of the art» κόκπιτ, με παραμετροποιήσιμη οθόνη και αυτόνομες δυνατότητες.

«Προσφέρουμε κάτι παραπάνω από ένα ελικόπτερο, προσφέρουμε ένα οικονομικό και πλήρως ενσωματωμένο σύστημα για τον στρατό, την αποστολή και το μέλλον. Αναμείξαμε καινοτομία, εφευρετικότητα και αποδεδειγμένη εμπειρία στα αεροσκάφη με στροφεία με εκτενείς δοκιμές και προηγμένη ανάλυση για να προσφέρουμε μια πολύ ελκυστική λύση» είπε ο Μαρκ Τσέρι, αντιπρόεδρος και γενικός μάνατζερ των Phantom Works της Boeing.

Σύμφωνα με τη Boeing, το εν λόγω ελικόπτερο προορίζεται να «καλύψει ένα κρίσιμο κενό στην αεροπορία στρατού για δυνατότητες ελαφράς επίθεσης και αναγνώρισης, τις οποίες κάλυπτε το αποσυρθέν πλέον Bell OH-58D Kiowa Warrior».

Προτεινόμενα για εσάς