Γ. Παπανδρέου: Χρειάζονται ανατροπές στο πολιτικό σύστημα υπέρ της αποκέντρωσης

Ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ σε διάλογο για ένα νέο εκλογικό νόμο
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 18:27
A- A A+

Την ανάγκη για μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, υπέρ της αποκέντρωσης, της Αυτοδιοίκησης και της ουσιαστικής αλλαγής των σχέσεων κράτους – πολίτη υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ευνουχισμό των δυνατοτήτων της τοπικής κοινωνίας από το συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό και πελατειακό κράτος και τόνισε την ανάγκη για μια ουσιαστική αλλαγή, η οποία, όπως είπε, απαιτεί μια πολιτική δύναμη στην κυβέρνηση, που είναι έτοιμη να απαρνηθεί τις υπερβολικές εξουσίες που έχει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, προκειμένου, όπως είπε, να απαλλάξει το πολιτικό προσωπικό από σχέσεις πελατειακής εξάρτησης και ειδικότερα μίλησε για ένα νόμο, που θα συνδυάζει μονοεδρικές Περιφέρειες και ευρείες εκλογικές Περιφέρειες με λίστα.

Πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ανοιχτό σε ένα διάλογο για τον νέο εκλογικό νόμο, «με την προϋπόθεση ότι θα ανατρέπει τις εξαρτήσεις και θα κατοχυρώνει, επιτέλους, την πολιτική αυτονομία στον τόπο μας, ότι θα σπάει την εξάρτηση της πολιτικής ζωής, και από το μαύρο χρήμα, και από τις παρεμβάσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που και αυτά εξαρτώνται από τις διαθέσεις του κράτους, της εκάστοτε κυβέρνησης, με χρήματα που διατίθενται πελατειακά, πολλές φορές, μέσω ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ ή μέσω του υπουργού Επικρατείας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή