Τους αρμόδιους επιτρόπους ενημέρωσε ο Ευ. Στυλιανίδης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 20:12
A- A A+

Για την πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα ενημέρωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, τους αρμόδιους επιτρόπους για την Παιδεία, Γιαν Φίγκελ, και την Πολυγλωσσία, Λέοναρντ Ορμπαν. Στις συναντήσεις του με τους δύο κοινοτικούς επιτρόπους ο Ευρ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του νόμου πλαισίου στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη συνάντηση με τον Γ. Φίγκελ, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως ενημέρωσε τον κοινοτικό επίτροπο για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τα κέντρα ελευθέρων σπουδών και για το περιεχόμενο του άρθρου 16 του ελληνικού Συντάγματος, επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος της οποίας κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης σημείωσε πάντως πως οι προθέσεις της κυβέρνησης προσδιορίζονται από την υποχρέωση της Ελλάδας να ενσωματώσει τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες στην εθνική νομοθεσία, υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική Πολιτεία προτίθεται να εμπλέξει το υπουργείο Παιδείας στην άναρχη αγορά των κέντρων ελευθέρων σπουδών που διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες». Ο Ευρ. Στυλιανίδης δήλωσε ακόμη ότι εξήγησε στον κοινοτικό επίτροπο την απόφαση της ελληνικής Πολιτείας να κάνει χρήση του εθνικού δικαιώματος να νομοθετεί σε ζητήματα Εκπαίδευσης και την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα επιδιώξει με απόλυτη αυστηρότητα να ελέγξει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των δομών που παρέχουν οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Αυτό, όπως πρόσθεσε, πρόκειται να γίνει πριν από την εναρμόνιση του ελληνικού θεσμικού πλαισίου προς την κοινοτική νομοθεσία, ώστε να μην πληγωθεί η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και να μην αμφισβητηθεί η εγκυρότητα και η ισχύς του ελληνικού Συντάγματος.

Σύμφωνα με τον Ευρ. Στυλιανίδη, ο κοινοτικός επίτροπος σημείωσε στην απάντησή του ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα της Παιδείας και αναγνώρισε το εθνικό δικαίωμα της Ελλάδας να προβεί σε μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή