Εκλογικός νόμος - Υπέρ του γερμανικού μοντέλου ο Κ. Μητσοτάκης

«Θέμα τιμής για τον πολιτικό κόσμο, η κατάτμηση της Β' Αθηνών»
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 15:36
UPD:15:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

A- A A+

Την υποστήριξή του στο γερμανικό μοντέλο -το οποίο, όπως είπε, επί δεκαετίες υποστηρίζει- εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το θέμα του εκλογικού νόμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Ο νόμος που προτείνει το ΠΑΣΟΚ -ο γερμανικός νόμος- είναι δική μας προτίμηση», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο όπως σημείωσε, για την εφαρμογή του απαιτείται η κατάλληλη προετοιμασία. «Εγώ θα έλεγα το ΠΑΣΟΚ να κάνει την πρότασή του, εμείς να την κουβεντιάσουμε, ενδεχομένως και να συγκροτήσουμε και μια κοινή Επιτροπή -κοινοβουλευτικοί και τεχνοκράτες- να δουν στην πράξη, ιδίως πώς μπορούμε να μοιράσουμε την Ελλάδα σε μονοεδρικές περιφέρειες και εφόσον μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, να την ψηφίσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εξασφάλιση κυβερνητικής σταθερότητας, χαρακτηρίζοντας σωστή την άποψη ότι πρέπει να ψηφιστεί ένας εκλογικός νόμος που να ενισχύει περισσότερο το πρώτο κόμμα, για να μην πέσει -όπως η χώρα σε ακυβερνησία.

Τέλος, χαρακτήρισε θέμα τιμής για τον πολιτικό κόσμο, την κατάτμηση της Β' εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας σε τρία τουλάχιστον κομμάτια, θέση που όπως είπε, μετέφερε και στον πρωθυπουργό.

Σε ερώτηση εξάλλου, αν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι ατράνταχτη και δεν φοβάται. «Έχει μπροστά της τέσσερα χρόνια. Εγώ είχα πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο. Είχα πολύ περισσότερη εσωτερική αναταραχή. Εγώ πιστεύω ότι ένα κόμμα δημοκρατικό και μεγάλο μπορεί να επιτρέψει να υπάρξουν εσωτερικές διαφοροποιήσεις, αρκεί την ώρα της ψήφου όλοι να ψηφίζουν, όταν πρόκειται για μεγάλα πολιτικά θέματα. Και να είστε βέβαιοι ότι κανένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να λείψει από το προσκλητήριο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή