Κ. Μητσοτάκης: Το πρόβλημα είναι του κ. Μπερνς και των Σκοπίων

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 15:52
A- A A+

Η Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε τα βήματα που της αναλογούσαν για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, και πλέον είναι σειρά των Σκοπίων, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κων/νος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Για τα Σκόπια εγώ αισθάνομαι ότι είμαστε οι "πωλώντες τοις μετρητοίς"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, και αναφερόμενος στις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/15/1439125.htm , πρόσθεσε: «Το πρόβλημα το έχει ο κ. Μπέρνς. Δεν το έχουμε εμείς. Αντί να δίνει συμβουλές ο Μπέρνς να φροντίσει εκεί που πρέπει».

«Εμείς -τόνισε- κάναμε το δικό μας χρέος, κάναμε το μισό δρόμο. Να κάνουν και άλλοι το μισό και να συναντηθούμε στη μέση. Αν δεν θέλουν "η καρδιά μας καλή". Θα συνεχίσουμε, δεν πρόκειται να έχει κόστος πλέον η Ελλάδα λόγω Σκοπίων. Θα συνεχίσουμε ομαλά τη σχέση μας με αυτό το κρατίδιο».

«Απλούστατα -υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός- δεν θα μπουν ούτε στην Ευρώπη, ούτε στο ΝΑΤΟ. To πρόβλημα είναι δικό τους».

Σε ερώτηση τέλος, αν είναι δυνατή η ένταξη των Σκοπίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς με το όνομα FYROM, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Το πρόβλημα να λυθεί με μια ονομασία κοινή, την οποία θα βρούμε στη μέση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή