Διαμαρτυρία Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα για τη διαιτησία με Μακάμπι

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 13:01
UPD:13:10
Eurokinissi Sports/EUROKINISSI
A- A A+

Η χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι οφείλεται εν μέρει σε κάποια λάθη των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, κατά κύριο λόγο όμως η τελική έκβαση καθορίστηκε από δύο σφυρίγματα.

Η πειραϊκή ομάδα έχασε στον πόντο (70-71) και μέσα από τα χέρια της ένα παιχνίδι που, βάσει απόδοσης, το άξιζε και ενδεχομένως, σε βάθος χρόνου, να κρίνει την παρουσία της στα πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας.

Άπαντες στον Ολυμπιακό «βράζουν» με δύο συγκεκριμένες αποφάσεις των διαιτητών, που τους στέρησαν το προβάδισμα κι επέτρεψαν στη Μακάμπι να πάρει τη νίκη.

Η πρώτη διαμαρτυρία εδράζεται στο φάουλ που έκανε ο Παπανικολάου στον Γουίλμπεκιν και το οποίο συνέβη τουλάχιστον 1-2 δευτερόλεπτα πριν ο Καναδός γκαρντ αποφασίσει να πετάξει την μπάλα για να εκβιάσει το φάουλ, με τον Μπελόσεβιτς να δείχνει προς γενική έκπληξη τρεις βολές αντί για επαναφορά της μπάλας απ’ έξω.

Η Μακάμπι μείωσε σε 68-69 από το... πουθενά, ενώ στην επόμενη κατοχή των φιλοξενούμενων ο Άβντιγια κάνει φάουλ από πίσω στον Μπόλντγουϊν, σπρώχνοντάς τον στην πλάτη καθώς ο Αμερικανός τον έχει ήδη προσπεράσει, χωρίς να μαρκάρει καθόλου την μπάλα. Οι τρεις διαιτητές είδαν τη φάση, παρόλα ταύτα όμως δεν έδωσαν το αντιαθλητικό φάουλ.

Πέρα από την αγανάκτηση που είχαν παίκτες και τεχνική ηγεσία, καθώς είδαν το παιχνίδι να φεύγει από τα χέρια τους με δύο λάθος σφυρίγματα, οργή υπάρχει και στη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα διευθυντικά στελέχη της πειραϊκής ομάδας επικοινώνησαν με την Ευρωλίγκα για να διατυπώσουν τα παράπονά τους και να αναφερθούν στοχευμένα τα λάθη των διαιτητών, καθώς οι αγώνες που έπονται θα κρίνουν πολλά για το μέλλον τους στη φετινή διοργάνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις