Ενημέρωση για τη ΔΕΗ ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 16:27
A- A A+

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου απέστειλαν σήμερα 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της, με την οποία ζητούν να διεξαχθεί συζήτηση-ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης στην Επιτροπή, με θέμα το μέλλον της ΔΕΗ και την κρυφή συμφωνία με την γερμανική RWE.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Η κρυφή ατζέντα της Κυβέρνησης για την τύχη και το μέλλον της μεγαλύτερης Δημόσιας Επιχείρησης, της Δ.Ε.Η. αποκαλύπτεται με το μυστικό Μνημόνιο της Δ.Ε.Η. – RWE, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες με τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Η κρυφή συμφωνία, της οποίας αναμένονται και οι υπογραφές, παρά το προσωρινό πάγωμα από τις καθολικές αντιδράσεις, ανοίγει το δρόμο για πλήρη ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η., αφού περιλαμβάνει τη συμμετοχή της γερμανικής RWE με 51% σε όλες τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (με φυσικό αέριο, λιγνίτη, λιθάνθρακα), στο φυσικό αέριο, καθώς και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Περίεργο, συμπωματικό, που παράγει όμως ερωτήματα και ζητούνται απαντήσεις σαφείς και ξεκάθαρες, είναι ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται ταυτόχρονα με την προσπάθεια της Διοίκησης της Δ.Ε.Η. για σπάσιμο της Εταιρείας σε 6 Ανώνυμες Εταιρείες.

Επειδή η τύχη και το μέλλον της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης είναι εθνική υπόθεση με σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, την επιχειρηματική δραστηριότητα, τον έλληνα καταναλωτή και η Κυβέρνηση, αντί να ξεκαθαρίζει, συσκοτίζει σκόπιμα περαιτέρω το θέμα,

Σας καλούμε κύριε Πρόεδρε, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, να προσδιορίσετε σχετική συζήτηση – ενημέρωση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή