Εμμένει στις θέσεις για το όνομα η ΠΓΔΜ παρά τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 19:08
UPD:19:10
A- A A+

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι αναγνωρίζει ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας δύναται να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την επιδίωξη της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, όμως δηλώνει ότι εμμένει στις θέσεις που έχουν, τα επίσημα Σκόπια, διατυπώσει για το θέμα αυτό.

«Έχουμε συνείδηση του ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας δύναται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιδιώξεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ιδίως αν λάβουμε υπόψη και τις σχετικές απειλές από το νότιο γείτονά μας. Οι θέσεις μας για το ζήτημα αυτό είναι σαφείς και ξεκάθαρες, είμαστε, όμως, έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες. Πρόκειται για θέμα που άπτεται της εθνικής μας ταυτότητας, το οποίο θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε με τον πλέον σοβαρό τρόπο».

Αυτό δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον βοηθό του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, αρμόδιο για πολιτικά ζητήματα και πολιτικής ασφαλείας Μάρτι Έρντμαν.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι στη συνάντηση που είχε με τον κ. Έρντμαν σημείωσε «ότι η διαφορά που υπάρχει με την Ελλάδα για το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας, είναι διμερές θέμα».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή