Χίος-βίντεο: Επεισοδιακή η αποχώρηση των ΜΑΤ

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 18:02
UPD:18:11
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Σκηνικό μεγάλης έντασης το πρωί στη Χίο, στο λιμάνι των Μεστών, στη διάρκεια αναχώρησης των ΜΑΤ που είχαν φθάσει προ ημερών στο νησί, για να συνοδεύσουν τα μηχανήματα κατασκευής της νέας μεταναστευτικής-προσφυγικής δομής.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, εκεί βρίσκονταν 14 κλούβες της ΕΛΑΣ, με αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά ρούχα και ανέμεναν το πλοίο για να αναχωρήσουν.

Ωστόσο, εκατοντάδες Χιώτες έφθασαν στην περιοχή και τους επιτέθηκαν, αρχικά φραστικά και στη συνέχεια με πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα γρήγορα η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου, από τη στιγμή που οι άνδρες των ΜΑΤ, φορώντας τα κράνη τους και κρατώντας τα γκλομπ τους, κινήθηκαν κατά πάντων, κυνηγώντας τους, πήδηξαν και κάγκελα υψηλής περίφραξης, προκάλεσαν και εστίες φωτιάς με χημικά που έριξαν, ακόμα και την ώρα που έκλεινε ο καταπέλτης του πλοίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα τοπικά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί προπηλάκισαν ακόμη και άνδρες του λιμενικού, που βρίσκονταν εκεί για να τους διευκολύνουν, έσπασαν αυτοκίνητα και εξύβρισαν τους ντόπιους.

ALITHIA MME

Ήδη για όσα διαδραματίστηκαν η ΕΛΑΣ έχει διατάξει έρευνα. Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή κατοίκων και αιρετών μετέβη στο λιμεναρχείο για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την καταστροφή αυτοκινήτων.

Οι αστυνομικοί έφυγαν τελικά από το νησί στις 13:00 με το «Νήσος Ρόδος».

Γ. Ραγκούσης: Επιτελικό παρακράτος

Για «επιτελικό παρακράτος του κ. Μητσοτάκη» κάνει λόγο, σχολιάζοντας τα επεισόδια, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως αναφέρει, «είναι πρωτοφανείς και απίστευτες οι σκηνές που έχουν καταγραφεί με πρωταγωνιστές άνδρες των ΜΑΤ, ως κανονικοί τρομοκράτες, να καταστρέφουν ιδιωτικές περιουσίες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αναμφίβολα πρόκειται για επιτελικό παρακράτος που δεν είναι αγνώστου πατρός. Έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός το ενέπνευσε, αυτός το ενθάρρυνε, αυτός το έβγαλε στην επιφάνεια.

Αυτός έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτό το παρακρατικό "καρκίνωμα" που εκδηλώθηκε στα σπλάχνα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή