Διευρυμένη συνάντηση στην Περιφέρεια Αττικής για τη δημιουργία Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 17:24
UPD:17:28
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Η περιοχή «Διάκου Μάντρες», στη Ραφήνα, προκρίθηκε για την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, σε έκταση 65 στρ., καθώς διαθέτει και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που θα επιτρέψουν την άμεση ανέγερση των εγκαταστάσεων, καθώς και γήπεδα, πισίνα, ποδηλατοδρόμος, ξενώνες, κ.α.

Η επιλογή του χώρου εγκρίθηκε κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς, του προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χ. Καλούδη, του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Φουντουλάκη, του πρόεδρου του ΕΣΚΑΝ Π. Σκανδαλάκη, της γεν. διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη, του διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλου και άλλων υπηρεσιακών στελεχών.

Μάλιστα, προτάθηκε από τον υφυπουργό τα υπηρεσιακά στελέχη να κληθούν στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να τους ενημερώσουν για το έργο, καθώς πρόκειται για τον χώρο όπου θα προπονούνται, θα αγωνίζονται αλλά και θα φιλοξενούνται οι Έλληνες αθλητές με αναπηρία.

Σημειώνεται ότι έχει εξασφαλιστεί ιδιωτική χορηγία μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες μελέτες ενώ η Περιφέρεια Αττικής θα υποστηρίξει τόσο σε τεχνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο την ανέγερσή των εγκαταστάσεων.

Στο πρόβλημα της μετακίνησης των αθλητών, που έθεσαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών, τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο υφυπουργός επισήμαναν ότι μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει επεκταθεί έως την περιοχή και η γραμμή του προαστιακού.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε ότι μπορεί να διερευνηθεί και η δυνατότητα εξασφάλισης κατάλληλα διαμορφωμένων οχημάτων mini bus για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι οι αρμόδιοι φορείς μπορούν να βρουν ένα κοινό σημείο συνεννόησης και να γίνει πραγματικότητα ένα εθνικό όραμα, δεσμεύτηκε δε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει έμπρακτα.

«Στόχος μας είναι να εξασφαλιστούν και οι προϋποθέσεις φιλικής προς τα ΑμεΑ πρόσβασης. Το συγκεκριμένο Αθλητικό Κέντρο μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη και του αθλητικού τουρισμού. Η Περιφέρεια συνεργάζεται με τον υφυπουργό Αθλητισμού, την Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να γίνει πράξη η δημιουργία σύγχρονων αθλητικών δομών για άτομα με αναπηρία», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ο πρωθυπουργός.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε μια νέα αρχή σε θέματα που αφορούν στους αθλητές με αναπηρία οι οποίοι αξίζουν να έχουν τον δικό τους χώρο, που θα μπορούν να προπονούνται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για κάτι το οποίο οφείλουμε σε αθλητές με περίσσευμα ψυχής, σε αθλητές που τιμούν τη χώρα μας, και φέρνουν διεθνείς διακρίσεις και μετάλλια», υπογράμμισε.

Τέλος, αναφερόμενος στην αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των ΑμεΑ, ο δήμαρχος επισήμανε ότι θα μπορούν να προπονούνται και κάτοικοι της περιοχής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις