Για δικαίωση μιλά η Τεχεράνη, για κυρώσεις ΗΠΑ-Μ. Βρετανία

Μετά την έκθεση της ΙΑΕΑ
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 21:40
UPD:21:43
A- A A+

Εκ διαμέτρου διαφορετικές ήταν οι «αναγνώσεις» της νέας έκθεσης που συνέταξε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στην οποία από τη μία γίνεται λόγος για σημαντικά βήματα της Τεχεράνης σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια για τον εμπλουτισμό ουρανίου, από την άλλη όμως διαπιστώνεται η επέκταση του προγράμματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/15/1439571.htm .

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ χαιρέτισε τα συμπεράσματα της έκθεσης, μιλώντας για δικαίωση της χώρας του, ενώ ο βασικός Ιρανός διαπραγματευτής δήλωσε πως δεν υπάρχει πλέον νομική βάση για περαιτέρω συζήτηση του ζητήματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Ο κόσμος θα δει πως ό,τι είχε πει το ιρανικό έθνος για το πυρηνικό του πρόγραμμα ήταν σωστό από την αρχή» είπε χαρακτηριστικά ο Αχμαντινετζάντ.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ διεμήνυσαν ότι θα ζητήσουν από τον ΟΗΕ νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, καθώς «συνεχίζει να προκαλεί τον κόσμο σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα, αψηφώντας τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας».

Να αποκαλύψει όλα τα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμά του κάλεσε το Ιράν η Μεγάλη Βρετανία, απειλώντας με κυρώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή