Μαρτίνς: Ουδείς υπεράνω της ομάδας

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 22:03
UPD:27/02/2020 11:13
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Aπόφαση της ομάδας χαρακτήρισε ο Πέδρο Μαρτίνς την επιλογή να «κόψει» τον Φορτούνη από την αποστολή του Ολυμπιακού για την αυριανή ρεβάνς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε δύο φορές για την «απουσία» του διεθνούς μεσοεπιθετικού, για να απαντήσει με νόημα ότι κανένας δεν μπορεί να μπει πάνω από το σύλλογο. 

Αρχικά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τις απουσίες της ομάδας του (Σεμέδο, Σουντανί, Φορτούνης). «Πράγματι υπάρχουν τρεις απουσίες αύριο, οι δύο από ανάγκη και η μία (σ.σ. Φορτούνης) από απόφασή μας», απάντησε.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως αυτή η ομάδα πολλές φορές έχει εκπλήξει με τις δυνατότητές της. Πολλές φορές αντιμετωπίσαμε απουσίες αλλά κάναμε την έκπληξη. Δείξαμε ότι το θέλουμε, έχουμε την πίστη γιατί θα κάνουμε τα πάντα. Όσοι βρίσκονται εδώ έχουν αφομοιώσει το πλάνο μας και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε ξανά για την απουσία του Φορτούνη, ο Μαρτίνς τόνισε με νόημα: «Είναι μία επιλογή. Κανένας δεν είναι πάνω από τον Ολυμπιακό. Αύριο παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Εχουμε πετύχει πολλά κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο. Να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς. Οι φίλαθλοί μας αξίζουν τα καλύτερα. Αύριο θα είναι πολλοί φίλαθλοί μας στο γήπεδο και έχουμε σκοπό, όσοι είμαστε εδώ να κάνουμε τα πάντα για την ομάδα. Όπως κάναμε μέχρι τώρα και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λονδίνο με την ψυχολογία στα... ύψη μετά τη νίκη στην Τούμπα, όμως ο Μαρτίνς ήταν προσεκτικός στις τοποθετήσεις του: «Το κίνητρο υπήρχε από την αρχή, γιατί παίζουμε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Το ότι ερχόμαστε από μια σημαντική νίκη με έναν δυνατό αντίπαλο αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να έχεις κερδίσει ένα σημαντικό παιχνίδι. Ερχόμασταν προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο αλλά σίγουρα την ισορροπία της αυτοπεποίθησης τη βοηθάει η τελευταία μας νίκη».

Όσο για το ποια είναι τα πιο «δυνατά» σημεία της Άρσεναλ; «Είναι μια ομάδα που έχει βελτιωθεί στην επίθεση. Όταν θέλει να βλάψει τον αντίπαλο μπορεί να το καταφέρει. Δείξαμε πως για μεγάλο μέρος του αγώνα ήμασταν καλύτεροι. Πιστεύουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά. Έχουμε τα πλεονεκτήματα μας. Είναι πολλά τα συστατικά που χρειάζονται στον αυριανό αγώνα. Έχουμε καλή τακτική, μια ομάδα που αποτελεί μια οικογένεια, με έμπειρους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. «Η ομάδα πρέπει να δείξει ποιότητα και να αποδώσει καλά, αλλά επίσης πρέπει να δείξει χαρακτήρα, η προσωπικότητα και το αγωνιστικό πνεύμα. Πρέπει να πιστέψουμε στη νίκη», υπογράμμισε ο Νορβηγός φουλ-μπακ.

«Προσωπικά έχω μεγάλο κίνητρο για κάθε παιχνίδι. Είναι καλό να παίζεις κόντρα σε καλούς παίκτες αλλά πάντα πρέπει να έχεις το ίδιο κίνητρο για τη νίκη. Πρέπει να παίξουμε καλά και να κάνουμε ότι καλύτερο για ένα θετικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Ομάρ.

Όσο για το πως αντιμετωπίζουν τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια τη ρεβάνς με την Άρσεναλ; «Ερχόμαστε με θετική σκέψη. Το πιστεύουμε, θα κάνουμε τα πάντα για να παίξουμε καλά και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις