Μέτρια αλλά πήρε προβάδισμα η Μπαρτσελόνα

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 00:03
UPD:00:27
REUTERS/CIRO DE LUCA
A- A A+

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε την αήττητη πορεία της και στα νοκ άουτ ματς του Champions League.

Οι «μπλαουγκράνα», με το γκολ του Γκριεζμάν απέσπασαν ισοπαλία με σκορ, 1-1, από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» της διοργάνωσης και είναι πλέον, το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς στις 18 Μαρτίου.

Παίζοντας έξυπνα και με τις γραμμές της πολύ κοντά η μία στην άλλη, η Νάπολι δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να την απειλήσει κι όποτε της δινόταν η ευκαιρία έγβαινε στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές, στο 30ό λεπτό, ο Ντρις Μέρτενς «κεραυνοβόλησε» τον Τερ Στέγκεν.

Ταυτόχρονα, ο Βέλγος άσος σημείωνε το 121ο γκολ του με τη φανέλα των «παρτενοπέι», φτάνοντας τον Σλοβάκο Μάρεκ Χάμσικ, στην κορυφή των σκόρερ στα χρονικά του ιταλικού συλλόγου, ενώ ακολουθεί με έξι λιγότερα ο Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Στην επανάληψη, μια φορά αδράνησε η άμυνα των Ιταλών και το πλήρωσε στο 57΄, όταν από γύρισμα του Σεμέδο ο Γκριεζμάν ισοφάρισε, στη μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στη ρεβάνς, η Μπαρτσελόνα θα έχει δύο σημαντικές απουσίες, καθώς δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μπουσκέτς (συμπλήρωσε κάρτες) και Βιδάλ, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο 89ο λεπτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις