Στ. Πέτσας: Δεν υπάρχει άλλη οδός πέραν του κυβερνητικού σχεδίου για κλειστές δομές

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 13:14
UPD:14:21
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Δεν υπάρχει άλλη οδός πέραν του κυβερνητικού σχεδίου για κλειστές δομές, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, συμπληρώνοντας πως οι εργασίες για την κατασκευή τους ξεκινούν άμεσα.

«Πρέπει άμεσα να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές για να φτιαχτούν οι νέες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, οι κλειστές δομές θα είναι μακριά από τον αστικό ιστό, θα παρέχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας (αποσυμφορίζοντας έτσι τα νοσοκομεία στα νησιά), θα προσληφθεί προσωπικό με βάση την εντοπιότητα, ενώ θα συμβάλουν και στην αποτροπή νέων αφίξεων από τα τουρκικά παράλια, σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

MEDIAGOVGR

«Το σχέδιο είναι προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών» επανέλαβε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ακόμη πως υπάρχουν και λόγοι υγείας που επιβάλουν την δημιουργία κλειστών δομών. «Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες δομές θα κλείσουν» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τα επεισόδια στα νησιά και τις καταγγελίες κατοίκων για απρόκλητη βία ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «οποιαδήποτε αντίδραση τοπική που μπορεί να έχει ως βάση και τους τοπικούς φορείς είναι κατανοητή σε έναν βαθμό γιατί υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης».

«Ωστόσο ζητάμε στις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς να μας εμπιστευθούν. Επίσης είναι σαφές ότι όταν υπάρχουν διαμαρτυρίες πρέπει να είμαστε πρώτα απ' όλα σίγουροι για την ασφάλεια» πρόσθεσε.

Έκανε επίσης λόγο για «μεμονωμένα και περιορισμένα περιστατικά, στα οποία ωστόσο δεν ενεπλάκησαν αυθόρμητα κάποιοι κάτοικοι αφού υπήρχαν άτομα με ρουκέτες και μολότοφ».

Σχετικά με το κατά πόσο υποδαυλίζονται οι κινητοποιήσεις από κάποιους και το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση αν πολίτες μπουν μπροστά στις μπουλντόζες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό είναι ξεκάθαρο και θα το κάνουμε με αποφασιστικότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμη στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό 2020-2027, λέγοντας πως επρόκειτο για μια δύσκολη διαπραγμάτευση που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, σημειώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση διεκδικεί το αυτονόητο, δηλαδή εξασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών, περισσότερους πόρους για την πολιτική συνοχής, πόρους για την μετά λιγνίτη εποχή σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, καθώς και για το μεταναστευτικό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή