Μπανγκλαντές: Εκατόμβη νεκρών από τον κυκλώνα

Επείγουσα βοήθεια 1,5 εκατ. € από την Ε.Ε.
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 18:44
UPD:19:29

A- A A+

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 629 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νότιο Μπανγκλαντές από τον ισχυρό κυκλώνα Σιντρ που έπληξε χθες, τη χώρα, όπως ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή, ενώ σε 650.000 υπολογίζονται όσοι εκτοπίστηκαν.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον κυκλώνα στο Μπανγκλαντές αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς 1.000 ψαράδες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μέλη των σωστικών συνεργείων και το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας United News κάνουν λόγο για 1.100 νεκρούς.

Η κυβέρνηση της χώρας παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στην καταμέτρηση των θυμάτων καθώς σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί τόσο η ηλεκτροδότηση όσο και οι τηλεπικοινωνίες.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει επείγουσα βοήθεια 1,5 εκατ. ευρώ για τα θύματα του κυκλώνα.

Η επείγουσα βοήθεια αποσκοπεί στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών, όπως αυτές σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, καταλύματα, είδη ένδυσης, κουβέρτες και φάρμακα.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της ΕΕ που έχουν μεταβεί ήδη στην περιοχή, το 80% των σπιτιών στις πληγείσες περιοχές έχει ισοπεδωθεί, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς νερό, τρόφιμα και στέγη.

Ο Eρυθρός Σταυρός και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου να μεταφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες, καθώς οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε το φονικό πέρασμα του κυκλώνα εμποδίζει τις μεταφορές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή