Προκαλεί ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ για την επίσκεψή του στα κατεχόμενα

Μίλησε για «ιδιωτική επίσκεψη» στο «τουρκικό τμήμα της Κύπρου»
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 18:47
A- A A+

Για «ιδιωτική επίσκεψη» στο «τουρκικό τμήμα της Κύπρου», όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Κλιούσεφ, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

«Δεν ξέρω γιατί επιδεικνύουν τόση ευαισθησία οι Έλληνες σε μία ιδιωτικής φύσεως επίσκεψη στο τουρκικό τμήμα της Κύπρου», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στο Τύπο των Σκοπίων. «Εδώ -πρόσθεσε- βρίσκομαι ιδιωτικά, κατόπιν πρόσκλησης της υπουργού Πολιτισμού της Βόρειας Κύπρου (σ.σ. όπως χαρακτηριστικά είπε), με την οποία συναντηθήκαμε το καλοκαίρι στη Στρούγκα. Εάν δεχτώ πρόσκληση και από την Κύπρο,θα πάω και εκεί, πολύ ευχαρίστως».

Ο κ. Κλιούσεφ επιβεβαίωσε ακόμη ότι συναντήθηκε με τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Τουργκάι Αβτζί, όμως αρνήθηκε ότι συζήτησαν για πολιτικά θέματα.

Όσο για τις αντιδράσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας ότι επισκέφθηκε μία περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος του κόσμου, εκτός της Τουρκίας, ο κ. Κλιούσεφ είπε:

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους Τουρκοκύπριους, όταν είναι γνωστό πως αυτοί έχουν δικά τους αντιπροσωπευτικά γραφεία, στην Ουάσιγκτον,στη Νέα Υόρκη και σε άλλα μεγάλα κέντρα του κόσμου».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή