«Η Σερβία δεν θα ανεχθεί τη δημιουργία νέου κράτους στο έδαφός της»

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 09:53
A- A A+

Η Σερβία δεν θα επιτρέψει την εμφάνιση νέου κράτους στο έδαφος της, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς σε συνέντευξη του στη ρωσική τηλεόραση, την οποία αναμεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ.

Ο κ. Τάντιτς επισήμανε ότι ενδεχόμενη «ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου θα δημιουργήσει προηγούμενο με επικίνδυνες συνέπειες για την περιοχή και τον κόσμο γενικότερα». «Με μια τέτοια πράξη -πρόσθεσε- θα καταρρεύσει η υπάρχουσα τάξη πραγμάτων και θα απειληθεί η πολιτική και οικονομική σταθερότητα σε παγκόσμιο επίπεδο».

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αποδεχθεί η χώρα του «ουδέτερο καθεστώς» για το Κόσοβο, πρόταση που προτίθεται να καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαμεσολαβητική τρόικα, Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ. Η ουδετερότητα είναι το άλλο όνομα για την ανεξαρτησία, σημείωσε ο κ. Κοστούνιτσα, επαναλαμβάνοντας ότι το Βελιγράδι δεν πρόκειται να αποδεχθεί λύση που δεν σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή