Ευρωπαίος μεσολαβητής για το Κόσοβο: Το θέμα εξαντλήθηκε

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 14:36
A- A A+

Η τρόικα των μεσολαβητών για το Κόσοβο διερεύνησε όλες τις ανθρωπίνως δυνατές εναλλακτικές λύσεις στην κατεύθυνση της επίτευξης ενός συμβιβασμού μεταξύ Σέρβων και Κοσοβάρων για το καθεστώς της επαρχίας, αλλά μέχρι στιγμής μάταια, δήλωσε ο Ευρωπαίος μεσολαβητής Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ.

«Προσφέραμε στη σερβική αντιπροσωπεία τη δυνατότητα -που κατά την εκτίμησή της δεν της είχε πλήρως παρασχεθεί στο παρελθόν- να διεξαγάγει άμεσες και εις βάθος συνομιλίες με τους Κοσοβάρους» δήλωσε ο Ισινγκερ στους δημοσιογράφους, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του, αργότερα σήμερα, με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

«Ουδείς θα μπορεί να πει ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν υπήρξαν σημαντικές και εντατικές. Το εξαντλήσαμε πραγματικά το θέμα» πρόσθεσε

και κατέληξε: «το λέω αυτό, διότι ορισμένοι θα μπορούσαν να νιώσουν τον πειρασμό να πουν: συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις».

Η τρόικα των μεσολαβητών (αντιπρόσωποι Ρωσίας, ΗΠΑ, ΕΕ) θα υποβάλει στις 10 Δεκεμβρίου την έκθεσή της στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Οι Κοσοβάροι έχουν διαμηνύσει πως αν μέχρι τότε δεν έχει εξευρεθεί λύση μέσω των διαπραγματεύσεων, θα διακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της επαρχίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή