Βουλγαρία - Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο πλημμυρών

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 16:20
A- A A+

Μείωση των βροχοπτώσεων και σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή της πόλης Κάρτζαλη παρατηρείται σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο, τα τρία μεγάλα φράγματα στον ποταμό ¶ρδα συνεχίζουν να ξεχειλίζουν, επειδή οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην περιοχή, που ξεπέρασαν τα 100 λίτρα ανά τ.μ. τα δύο τελευταία 24ωρα, είχαν ως συνέπεια τον "υπερκορεσμό" του εδάφους με νερό, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση της στάθμης των παραποτάμων του ¶ρδα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την ανταποκρίτρια του κρατικού ραδιόφωνου στην πόλη αυτή της ΝΑ Βουλγαρίας, Βάλια Αποστόλοβα, δεν υφίσταται απειλή για την ασφάλεια των ίδιων των φραγμάτων "Κάρτζαλη", "Στουντέν Κλάντενετς" (Κρυοπήγαδο) και "Ιβάιλοφγραντ".

Να τεθούν σε εγρήγορση στρατιωτικές μονάδες στο Χάσκοβο για την αντιμετώπιση τυχόν μεγάλων πλημμύρων ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο της Βουλγαρίας ο Ράινα Γιόφτσεβα, διοικητής της αντίστοιχης περιφέρειας της ΝΑ Βουλγαρίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός "Ντάρικ", σημειώνεται συνεχής αύξηση και της στάθμης του Έβρου, ιδιαίτερα στην περιοχή της πόλης Χάρμανλι, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό, αστυνομικοί και κάτοικοι της συνοριακής πόλης Σβίλενγκραντ μόλις κατάφεραν να σώσουν σήμερα 18χρονο νεαρό, ο οποίος βούτηξε στα εξαγριωμένα νερά του Έβρου σε μια προσπάθεια να σώσει από πνιγμό δεμένα άλογα.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή