Κυβερνοεπίθεση στην υπηρεσία που επιβλέπει τις τηλεπικοινωνίες του Λευκού Οίκου

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 10:49
UPD:11:00
REUTERS/YURI GRIPAS
A- A A+

Στόχο κυβερνοεπίθεσης αποτέλεσε η αμερικανική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις ασφαλείς τηλεπικοινωνίες του Λευκού Οίκου.

Όπως αναφέρει το BBC, το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι τα συστήματα υπολογιστών της Defense Information Systems Agency χακαρίστηκαν με αποτέλεσμα να εκτεθούν προσωπικά δεδομένα περίπου 200.000 ατόμων. H συγκεκριμένη υπηρεσία επιβλέπει τις στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες, περιλαμβανομένων κλήσεων για τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν ονόματα και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Μεταξύ άλλων, η υπηρεσία αυτή είναι υπεύθυνη για τη στρατιωτική κυβερνοασφάλεια και στήνει δίκτυα τηλεπικοινωνιών σε εμπόλεμες ζώνες. Στην ιστοσελίδα της η DISA αναφέρει πως το όραμά της είναι να είναι «ο έμπιστος πάροχος για τη διασύνδεση και την προστασία του μαχητή στον κυβερνοχώρο».

Στη DISA εργάζονται 8.000 άτομα, πολίτες και στρατιωτικοί- ωστόσο μέσω της λειτουργίας της διαχειρίζεται δεδομένα για πολλά άλλα άτομα, και αυτός είναι ο λόγος που εκτέθηκαν τα δεδομένα τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δεν είπε εάν είναι γνωστό ποιος ευθύνεται για την επίθεση, ωστόσο σημείωσε στο BBC ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας απειλείται συνεχώς. «Τα δίκτυα του υπουργείου Άμυνας δέχονται επιθέσεις καθημερινά, και διατηρείται μια ενεργητική στάση για την αντιμετώπιση αυτών των επιθέσεων» δήλωσε σχετικά.

Όπως ανέφερε το Πεντάγωνο, έχει αρχίσει η ενημέρωση των ατόμων που επηρεάστηκαν, μα δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πληροφορίες τους αυτές χρησιμοποιήθηκαν για κακόβουλους σκοπούς.

Η παραβίαση δεδομένων έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2019 και τα μηνύματα προς τα πιθανά θύματα άρχισαν να αποστέλλονται αυτόν τον μήνα. Σύμφωνα με την υπηρεσία, μόλις η παραβίαση εντοπίστηκε, διερευνήθηκε και έγιναν ενέργειες για την επιδιόρθωση του προβλήματος και την αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς